Å studere foran PC-en

study online

Det er ikke alle som trives like godt på den tradisjonelle skolebenken, men det betyr ikke at toget har gått når det kommer til utdanning og videreutvikling. Det finnes en rekke gode skoler og kurs på nettet, og mange av dem er til og med gratis.

Gjør et velinformert valg

Aller først bør man tenke litt på hva det er man ønsker å studere. Det er ikke alle ting som egner seg like godt som nettkurs, og eksempler på dette er emner hvor man trenger mye praktisk kunnskap. Her kan man for eksempel nevne kjemi, hvor laboratorieerfaring er svært viktig, eller matlaging, hvor man faktisk er nødt til å ta i bruk kjøkkenet for å bli bedre. Det finnes dog en rekke ulike emner som man helt og fullt kan ta på nettet, og dette gjelder også for kurs fra svært prestisjefylte institusjoner.

Litt mindre dypdykk

Dersom man ikke ønsker å gå fullt så mye i dybden, finnes det også en rekke muligheter for mer hobbybasert kunnskap. Kanskje har man alltid gått med et ønske om å lære spansk, og da har man muligheten til å ta immersion-kurs gjennom for eksempel DuoLingo eller noe så enkelt som YouTube. I denne kategorien finner man også guider til spill og konkurranser, som for eksempel skoler på nett. Dette er i hovedsak hobbybasert, men samtidig noe man har muligheten til å tjene penger på.

Vei for og imot

Visse av disse nettskolene gir muligheten til å kjøpe diplomer/vitnemål etter at man har fullført kurs, og da har også håndfast dokumentasjon som kan brukes ved for eksempel jobbsøking. Det er selvsagt både fordeler og ulemper ved å studere på nett, men det viser seg allikevel at svært mange nettstudenter er fornøyde med sin hverdag .

Nettstudier er uten tvil mer fleksible, og gir studentene mye større grad av selvbestemmelse i sin studiehverdag.